lauantai 15. lokakuuta 2011

Kierrätystä ja huovutusta

Sain joku aika sitten fammultani jo pilven reunalla istuvan faffani ohuita villapaitoja, joita fammu ei halunnut heittää pois tai antaa sellaisenaan muiden käyttöön. Heitin niistä pari heti pesukoneeseen, tarkoituksena huovuttaa niitä jonkin verran.

Valkoisesta sini-salmiakkiruudullisesta villapaidasta tuli heti villahousut:


Kaavat tein suunnilleen HH Woolien mallilla, mutta tarkoituksella paljon naftimmat. Kotioloissa käytämme pikkuihmisellä oikeastaan vaan harsopötköä villahousujen sisällä, mutta yhtään tähän tarkoituksen sopivia pitkälahkeisia villiksiä meillä ei ole (enkä jostain syystä ole ehtinyt sellaisia vielä neuloa). Nämä luultavasti toimisivat mainiosti, jos pieni itsepäinen neitokainen vaan suostuisi niitä pitämään. Niissä on ilmeisesti rinsessalle liikaa sinistä... täytyy ilmeisesti tehdä vielä yhdet kokonaan valkoiset, ja vaikka huovuttaa niihin kukkasia :-D

Huovutusneulan ostin muutama päivä sitten, kun pähkäilin miten villapaitoja voisi käytää repun paneeliksi. Villapaneelisen repun teko on ollut mielessä jo pitkään, ja nyt sain materiaalitkin. Pelkkä tummansininen repun paneelina vaan ei oikein innostanut, joten sain hyvän syyn opetella neulahuovutusta.
Tässäpä siis ensimmäinen villarinksu:




Kyydissä isompi pikkuiseni. 4-vuotiaalle tuli väsy kotimatkalla ja pikkusisko pääsi kävelemään.

Huovutus oli hauskaa, ja paneelista tuli ihan nätti. Näitä täytyy siis tehdä lisää :-D

For teh first time in my life I used a felting needle. Of course to make a Ring Tai panel. It was easy, quick and fun, but sewing thick wool on an already double layer panel took some effort.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti