sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Puolet työtä, puolet huvia :-)

Tai jotain sinne päin. Vaihdoin työpistettä, ja samalla perustyöaika putosi 50%. Työtunteja kyllä kertyy riittävästi, mutta päivisin on enemmän vapaata. Toisin sanoen aikaa harrastuksille ja muulle puuhastelulle on aivan ruhtinaallisesti aikaa verrattuna edelliseen pariin vuoteen :-) Lisäksi perhesuhteiden pienoisen muutoksen myötä minusta tuli ainoa, joka määrää kaapin paikasta tässä taloudessa. Niinpä kesällä meille muutti ihan oikeat kangaspuut! Niitä olen hinkunut jo pidempään, mutta aiemmin siihen ei oikein ollut mahdollisuutta.
Kangaspuilla on tarkoitus kutoa pääasiassa kantoliinoja, taidan ymmärtää niistä aika paljon enemmän kuin matoista tai pöytäliinoista ;-)

Ensimmäinen loimi tuli tehtyä keräilyeristä, aikaa ei (kärsimättömyyden vuoksi...) ollut odotella mitään tilattavia lankoja, joten oli otettava se, mitä kaupasta sattui löytymään. N. 13m loimeen sain kudottua yhden liinan pellavakuteella, yhden puuvillalla ja vielä pitkän villaisenkin.

Pellavaista työn alla

Pellava valmiina

Villaa

Puuvillaa

Kaikki kasassa

Pellava ja 24kg in action


Nämä kaikki jatkoivat matkaansa saman tien, kun sain liinat päärmättyä ja pakettiin. Nyt puilla on musta puuvillaloimi, johon kudon ihan ensimmäiseksi meille pitkän villaliinan. 3v pikku-ihminen kun tykkää lämmitellä äidin selässä, kun katsellaan isomman lapsukaisen kiekkokouluhommia jäähallilla pari kertaa viikossa :-)


Villaa ja sydämiä <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti