perjantai 2. syyskuuta 2011

Testikierros alkaa...

Blogin kirjoittaminen tyssäsi alkuunsa viallisten verkkoyhteyksien vuoksi (kannattaa yleensä katsoa, että verkkopiuha on kunnolla kiinni tietokoneessa  :oops: )...
Kaksi vauvakokoista ja kaksi taaperokokoista Ring Taita lähti koekierroksilleen, toinen satsi pääkaupunkiseudulle ja toinen muualle Suomeen. Jännityksellä odotan, mitä muut tästä ovat mieltä  :-) Eilisillä kantoliinatreffeilläkin oli useampia testaajia, joista osa tykkäsi kovasti, joillekin reppu taas ei ollut mikään paras mahdollinen. Mutta niinhän se kantovälineiden kanssa menee, mikä sopii yhdelle, voi toisen mielestä olla hyvinkin huono. Edessä kantaminen oli alkuun omasta mielestäni haasteellista, koska reppua ei tahtonut oikein saada riittävän kireälle. Eilen onneksi eräs kokeneempi "kantoliinakollega" keksi loistavan tavan kiristää hihnoja. Hihnasta otetaan kiinni ja kiepsautetaan se kyynärpään ja olkavarren taakse, jolloin kyynärpäätä taakse työntämällä hihnaa saa helposti kiristettyä. (saikohan tuosta selostuksesta mitään tolkkua?) Kiitos vielä Tiitulle :-) Latailen eiliseltä kuvia, kunhan saan asianomaisilta siihen luvan. Tässä alkuun surkeitä kuvia kiertuerepuista....

Taaperokokoinen reppu (Girasol Ardent ja vakosamettia), joka lähti kiertämään Suomea


Vauvakokoinen reppu (Girasol ER + puuvillaa), joka lähti myös pidemmille retkille


Vauvakokoinen Ring Tai (Natin raitaliinaa ja värjättyä Hoppea) PKS-testaajille


Taaperokokoinen reppu (värjättyä puuvilla-Indiota ja vakosamettia) PKS-kierrokselle


Repputehtailun lisäksi yritän ehtiessäni kasata tänne tietoa ergonomisesta kantamisesta. Kantoliinailijat ovat ilmeisesti tunnettuja siitä, että katsomme kieroon rintareppuja ja jopa niiden omistajia. Rintareputhan eivät ole ergonomisia kantovälineitä niin lapsen kuin kantajankaan näkövinkkelistä. Siitä huolimatta on mielestäni ikävää, että rintareppujen käyttäjiä kritisoidaan. Kritiikin pitäisi kohdistua ennemmin näiden huonojen kantovälineiden valmistajiin, jotka jakavat selvästi virheellistä informaatiota tuotteidensa ergonomisuudesta. Eräänkin valmistajan nettisivuilla on kyllä selostettu ja piiroskuvin näytetty minkälaisessa asennossa (eli "sammakkoasennossa") vauvan pitäisi kantovälineessä olla, mutta heidän omissa repuissaan tähän asentoon ei ole mitenkään mahdollista vauvaa laittaa. Kuulun itse niihin, jotka ovat esikoistaan rintarepulla kantaneet, toivottavasti ilman suurempaa haittaa lapselleni. Käyttämäni ikivanhan rintarepun hyviin puoliin kuului se, että sitä ei kerta kaikkiaan voinut käyttää kymmentä minuuttia pidempään saamatta omaa selkäänsä aivan jumiin. Lisäksi sen käyttö loppui kokonaan, kun vauva alkoi painaa lähemmän 6kg, niin epämukava se minulle itselleni oli. Vauvan ergonomiasta en tuossa vaiheessa ymmärtänyt yhtään mitään. Ergonomisten reppujen olemassaolo selvisi minulle,  kun esikoisemme oli puoli vuotta. Ero ergonomisen ja epäergonomisen kantamisen välillä (vauvan kannalta) selvisi vasta paljon myöhemmin... en vain ollut keneltäkään siitä kuullut, enkä huonona nettisurffarina myöskään tällaisiin tietoihin sattunut törmäämään.
Siispä, älkäämme tuomitko ihmisiä, jotka kantavat lastaan epäergonomisella välineellä tiedon puutteen vuoksi. Älkääkä rintareppuilijat ottako pahalla, jos joku teitä tulee asiassa valistamaan, lasten parasta varmasti kaikki vaan haluavat.

Tulipahan taas saarna mutta menköön nyt...

1 kommentti:

  1. Näin on näkkärit, hienoa että sait sivut pystyyn! Tämän innoittamana ilmaveivaan otuksen selkään ja lähden sateeseen molemmat kädet vapaina sateenvarjolle!

    VastaaPoista